Do zaparzania użyj gorącej wody o temperaturze 95 °C. Proporcja wynosi 5-7 gramów na 150-200 mililitrów wody. Pierwsze parzenie trwa 15 sekund, po czym czas parzenia można stopniowo wydłużać o 5-10 sekund za każdym razem. Można parzyć 5-6 razy.
ZNIŻKA!
Out Of Stock
Bulang Shu Pu-erh 2021
Ten shu pu-erh z regionu Bulang wyróżnia się intensywnym, wielowarstwowym aromatem, z wyraźnymi nutami ziemi, wilgotnego drewna i mchu. Już od pierwszych zaparzeń można wyczuć głębokie akcenty wilgotnego drewna i balsamu, przeplatane nutami mchu. Na 3-4 zaparzeniu pojawiają się delikatne, słodkawe akcenty orzechów, które czynią smak herbaty jeszcze bardziej harmonijnym i przyjemnym.
Диапазон цен: zł 3.00 – zł 30.00
Отзывы
Отзывов пока нет.