Описание
Herbata ta ma ciemnobrązowe, poskręcane liście i czerwone pąki. Aromat jest powściągliwy, kremowy i biszkoptowy. Napar jest lekko mętny, o kasztanowożółtej barwie.
Bukiet gotowej herbaty jest dojrzały i wielowymiarowy, z nutami orzechowo-drzewnymi, mlecznymi i biszkoptowymi. Aromat jest spokojny, z nutami orzechowymi. Smak jest gęsty, gładki, przyjemnie ściągający, z lekką goryczką ziaren kakaowca. Przyjemny, łagodny posmak.
Do parzenia należy użyć gorącej wody (95°C) w czajniczku z porowatej gliny lub gaiwanie. Proporcja wynosi 6-8 gramów na 100 mililitrów. Stopniowo wydłużaj czas parzenia. Można parzyć do 10 razy.
„Gaba Shu Cha” to doskonały przykład wieloaspektowego pu erh, który pomoże rozpocząć dzień ożywiony rano oraz zrelaksować się i odprężyć wieczorem.
Отзывы
Отзывов пока нет.