Описание
Ta suszona na słońcu czerwona herbata jest produkowana na małej farmie w okręgu Linzang. Są to duże, poskręcane, brązowe liście i czerwono-żółte pąki. Aromat jest bogaty, owocowy z pikantnymi nutami. Napar jest klarowny z miodowym odcieniem.
Bukiet gotowej herbaty jest jasny i ciepły, owocowo-korzenny, z nutami drzewnymi i cukierniczymi. Aromat jest głęboki i rozgrzewający, owocowy i korzenny. Smak jest bogaty, lekko cierpki, słodki, z cytrusową kwaskowatością, pikantnymi niuansami i długim posmakiem.
Do parzenia należy użyć gorącej wody (95°C) w gaiwanie lub czajniczku z porowatej gliny. Proporcja wynosi 4 gramy na 100 mililitrów wody. Pierwsze parzenie trwa około 6-8 sekund. Następnie, w razie potrzeby, czas parzenia można stopniowo wydłużać. Można parzyć do 10 razy.
«Lincang Shaihong Cha, Sun-dried» to doskonały wybór do codziennego picia herbaty o działaniu rozgrzewającym i łagodnie tonizującym.
Отзывы
Отзывов пока нет.