Opis
Ten 100-gramowy placek herbaty rozpada się na szaro-brązowe poskręcane liście herbaty i srebrzyste pąki. Aromat jest intensywny, z nutami drzewnymi i owocowymi. Napar jest klarowny, z odcieniem białych winogron.
Bukiet gotowej herbaty jest świeży, z korzenno-drzewnymi, kwiatowymi, owocowymi i orzechowymi niuansami. Aromat jest intensywny, owocowo-orzechowy z nutami skórzanymi. Smak jest gęsty, oleisty, słodki, lekko cierpki, z kwaskowatością zielonych jabłek, niuansami przypraw i długim posmakiem.
Do parzenia należy użyć gorącej wody (87-92°C) w gaiwanie lub czajniczku z porowatej gliny. Proporcja wynosi 6 gramów na 100 mililitrów. Pierwsze parzenie trwa około 10 sekund. Następnie, w razie potrzeby, czas parzenia można stopniowo wydłużać. Można parzyć do 9 razy.
«Cha Dao Sheng Cha» to doskonały wybór na dodanie sobie energii o każdej porze dnia.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.