TEA EYE - китайський чай | магазин

Out Of Stock

Jin Jun Mei №2

SKU: N / A

Jin Jun Mei to jedna z najbardziej wyrafinowanych chińskich czerwonych herbat. Jego liście to małe, rudawo-brązowe spirale, gęsto pokryte delikatnym puszkiem. Do stworzenia zaledwie 1 kg tej herbaty potrzeba ręcznie zebrać około 110 tysięcy młodych pąków herbacianych. Efektem jest bogaty, wyrazisty napar z wieloma niuansami smakowymi, który przyciąga zarówno początkujących, jak i doświadczonych miłośników herbaty.
Jin Jun Mei, znana również jako „Złote Brwi”, pojawiła się na rynku stosunkowo niedawno, ale szybko zyskała popularność wśród koneserów czerwonych herbat. Jest produkowana z delikatnego surowca, co nadaje jej smakowi unikalny i niepowtarzalny charakter. Ta herbata jest szczególnie atrakcyjna, ponieważ już od pierwszego łyka oferuje pełne spektrum smakowych doznań.
Wygląd herbaty to małe rude spirale hojnie pokryte puszkiem. W suchej postaci wydziela delikatny, ale intensywny aromat z nutami chlebowymi i jagodowymi, wzbogaconymi o akcenty owoców i kwiatów. Po zaparzeniu herbata daje jasny, miodowo-czerwony napar. W smaku dominują ciepłe, kwiatowe i miodowe akcenty, połączone z jagodowymi i korzennymi niuansami, które następnie przechodzą w głębsze, intensywne nuty muszkatu i cytrusów. Aromat jest delikatny, lekko słodkawy, z nutką przypraw i kwiatowych motywów.
Herbata zaskakująco zmienia swoje niuanse smakowe podczas picia, zaczynając od subtelnych, lekkich tonów, przechodząc do głębszych i bardziej intensywnych. Jej posmak jest długi, łagodny, aksamitny, otulający i uspokajający.
Idealnie nadaje się na spokojne, relaksujące chwile. Rozgrzewa, dodaje energii, poprawia nastrój i sprzyja twórczej inspiracji. Jin Jun Mei jest szczególnie doskonała, gdy potrzebna jest przerwa, aby delektować się chwilą.

 8.50 47.50

Opis

Zaleca się parzenie herbaty w naczyniach glinianych lub porcelanowych w temperaturze 90-95°C. Na 100 ml wody użyj 3-4 g herbaty. Pierwsze parzenie powinno trwać 10-15 sekund, następnie stopniowo zwiększaj czas. Jin Jun Mei doskonale rozwija się w 7-8 krótkich parzeniach, za każdym razem zaskakując nowymi odcieniami smaku.

Zaleca się parzenie herbaty w naczyniach glinianych lub porcelanowych w temperaturze 90-95°C. Na 100 ml wody użyj 3-4 g herbaty. Pierwsze parzenie powinno trwać 10-15 sekund, następnie stopniowo zwiększaj czas. Jin Jun Mei doskonale rozwija się w 7-8 krótkich parzeniach, za każdym razem zaskakując nowymi odcieniami smaku.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Jin Jun Mei №2”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

UK
Виберіть поля, які потрібно відобразити. Інші будуть приховані. Перетягніть, щоб змінити порядок.
  • Зображення
  • Артикул
  • Рейтинг
  • Ціна
  • Запаси
  • Доступність
  • Додати в кошик
  • Опис
  • Вміст
  • Вага
  • Розміри
  • Характеристики
Натисніть назовні, щоб сховати панель порівняння
Порівняти
Shopping cart close