Opis
Ten placek herbaty o wadze 100 g łatwo rozpada się na małe brązowe, poskręcane listki i czerwone pąki. Aromat jest dość powściągliwy, z nutami chleba i orzechów.
Bukiet gotowej herbaty ujawnia się jako dojrzały, z nutami orzechów i drewna, z przyjemnymi niuansami chlebowymi, balsamicznymi i owocowymi. Aromat jest bogaty, orzechowy i drzewny.
Smak jest gęsty, miękki i słodki, z lekką goryczką ziaren kakaowca i nutami przypraw.
Do parzenia zaleca się stosowanie gorącej wody (95°C) w czajniczku z porowatej gliny. Proporcja wynosi 7 gramów na 100 mililitrów wody. Pierwszy czas parzenia wynosi 15 sekund, po czym w razie potrzeby można go stopniowo wydłużać (do 3 minut).
„Gongfu Shu Cha” to doskonały dojrzały pu-erh o bogatym smaku i łagodnym działaniu tonizującym.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.