Opis
Prezentowany jako 100-gramowy placek herbaty o średniej gęstości pu-erh łatwo rozpada się na małe, brązowe, poskręcane liście i czerwonawe pąki. Smak jest powściągliwy, z lekkimi nutami drewna i owoców.
Bukiet gotowej herbaty jest dość wszechstronny, z nutami orzechów i drewna, a także owocowymi, jesiennymi i winnymi niuansami. Aromat jest głęboki i ciepły, z wyraźnymi nutami orzechowymi.
Smak jest gęsty, miękki, słodkawy, z lekkimi przyprawami i nutami lekkiej goryczy ziaren kakaowca, kwaskowatości suszonych jagód i aksamitnego posmaku.
Zaleca się parzenie herbaty w gorącej wodzie (95°C) w czajniczku z porowatej gliny. Proporcja wynosi 7 gramów na 100 mililitrów wody. Pierwszy czas parzenia wynosi około 15 sekund, po czym w razie potrzeby można go stopniowo wydłużać (do 3 minut). Może być parzona do 8 razy.
„Bada Shiyou Shu Puer” jest idealna dla tych, którzy potrzebują zastrzyku energii na cały dzień.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.