Opis
„Hei Chu Hao” to zielona herbata z prowincji Guangxi.
Herbata wygląda jak małe spirale o oliwkowozielonym kolorze. Aromat jest intensywny, ziołowy. Napar jest przezroczysty z winogronowo-żółtym odcieniem.
Gotowa herbata ujawnia jasny ziołowy bukiet z nutami świeżych jagód i pieczonych kasztanów. Aromat jest bogaty, ziołowy, z akcentem porzeczek. Smak jest mocny, bogaty, słodki, z soczystą cierpkością, kwaskowatością jagód, pikantnymi niuansami i długim posmakiem.
Do parzenia należy użyć gorącej wody (80-90°C) w gaiwanie lub porcelanowym czajniczku. Proporcja wynosi 3-4 gramy na 100 mililitrów wody. Pierwsze parzenie trwa około 5 sekund. Następnie, w razie potrzeby, czas parzenia można stopniowo wydłużać. Można parzyć do 6-7 razy.
„Hei Chu Hao” to idealny wybór do codziennego picia herbaty, zapewniający jasny, wszechstronny i tonizujący smak.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.