Opis
W postaci suchej Matcha występuje jako jasnozielony proszek o najdrobniejszym stopniu zmielenia. Smak jest bogaty, ziołowy, z nutami morskimi.
Bukiet po zaparzeniu jest wyrazisty, z nutami wodorostów i świeżo skoszonej trawy. Aromat jest intensywny, świeży i ostry. Smak jest bogaty i gęsty, o jedwabistej konsystencji i lekkiej ziołowej goryczce, która przechodzi w długi, soczysty posmak.
Aby zaparzyć, odmierz 2 gramy Matchy. Dodaj 30 mililitrów gorącej wody (80°C) i ubijaj do rozpuszczenia grudek. Następnie dodaj kolejne 40 mililitrów wody, kontynuując ubijanie, aż utworzy się gęsta piana. Pij matcha natychmiast po przygotowaniu, ponieważ staje się bardziej gorzka, gdy stygnie.
„High Grade Matcha” jest idealna dla miłośników bogatych i jasnych, ale nie nachalnych smaków.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.