Lao Da Hong Pao 2006, 100 g
SKU: N / A
Rzadki dojrzewający oolong z rezerwatu Wuyi
Lao Da Hong Pao to wyjątkowy, długo dojrzewający skalny oolong (Yan Cha) z gór Wuyi (Wuyishan), pochodzący z wiosennego zbioru 2006 roku. Herbata została wyprodukowana w niewielkiej, rodzinnej manufakturze metodą tradycyjną – głęboka fermentacja, wielokrotne rolowanie i silne prażenie na węglu. Przez 8 lat herbata dojrzewała w suchym magazynie, z regularnym rocznym podgrzewaniem, a w 2012 roku została sprasowana w cegiełki.
Wygląd i aromat
Форма: cegiełka 100 g, podzielona na prostokątne porcje ok. 10 g
Структура: czysty, duży liść, brak pyłu i zanieczyszczeń
Aromat suchych liści: głęboki, ciepły, korzenno-czekoladowy z nutą drewna i żywicy
Napar i smak
Настой: intensywny, czysty, czerwono-bursztynowy
Bukiet: dojrzały, zbalansowany, wyraźnie skalny (Ян Юнь) – z nutami drewna, czekolady, przypraw i subtelnymi owocowo-karmelowymi akcentami
Вкус: aksamitny, wielowarstwowy, z delikatnym „ogniem” i głębokim rozwojem w kolejnych parzeniach
Послевкусие: długi, miękki, z wyczuwalną słodyczą i ciepłem
Воздействие
Этот dojrzały skalny oolong Da Hong Pao działa uspokajająco i regenerująco.
redukuje napięcie i zmęczenie
wspiera medytacyjny nastrój
koi emocje i wspiera koncentrację
działa ciepło, ale nie nadmiernie pobudzająco
Idealny do spokojnych popołudni i wieczornych ceremonii, szczególnie w chłodniejsze dni. Doskonale sprawdza się także w gotowaniu na ogniu.
zł 18.00 – zł 180.00
Отзывы
Отзывов пока нет.